top of page
Zoeken
  • infoervaringrijker

Terugblik Week van de Circulaire Ecconomie

De Week van de Circulaire Economie is afgelopen, maar de vele ondernemers en initiatiefnemers die hiermee bezig zijn in de regio gaan gewoon door. We zagen in deze week hoeveel mooie initiatieven er al zijn!


Kick-off

Bij de kick-off gingen we in gesprek over circulaire verdienmodellen, mogelijkheden, moeilijkheden en praktijk met Kruitbosch, Aberson, Gemeente Zwolle, EMM International, Leadax, Provincie Overijssel, Van Werven en Forest Living. Vanuit hun eigen ervaring laten de ondernemers zien dat circulair ondernemen veel oplevert, voor de maatschappij, maar ook voor het bedrijf.


Inspiratieroute

Ook de inspiratieroute liet de inwoners van Zwolle ontdekken dat er prachtige dingen gebeuren in deze regio. Aan de hand van bijzondere gebouwen en verhalen van de stad maakten de wandelaars kennis met inspirerende voorbeelden van circulaire economie in het dagelijks leven. Een mix van bedrijven, scholen en kunstenaars liet zien dat er veel mogelijk is met afval, hergebruik en recyclebare materialen.


Impactdiner Circular Textiles

Tijdens het Impactdiner gingen we dieper in op een heel tastbaar aspect van de circulaire economie: kleding en textiel. Samen aan tafel om anderen uit het werkveld te ontmoeten, van elkaar te leren en gezamenlijk in actie te komen. Met 30 mensen uit de sector gingen we aan de slag met de vraag hoe we kleding en textiel meer circulair kunnen maken in onze regio. Bewustwording was daarbij hét terugkerende thema waar we actie op willen ondernemen. Daar komen we dan ook zeker op terug bij de volgende editie op 25 augustus.

De Week van de Circulaire Economie werd georganiseerd op initiatief van Gemeente Zwolle, Provincie Overijssel en Regio Zwolle Circulair.


47 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page