top of page

Belevingstour 2022

Ga je mee op ontdekkingstocht door Zwolle?

Op zaterdag 15 oktober zijn er op verschillende locaties in de stad leerzame, gekke, smaakvolle en verrassende activiteiten te beleven bij lokale ondernemers tijdens de Week van de Duurzaamheid.

 

Langs de belevingstour in de binnenstad van Zwolle organiseren lokale impactondernemers toffe activiteiten om jou mee te nemen in de impact die ze maken. Tijdens de belevingstour ontdek je de leukste ondernemers uit onze regio, laat je je inspireren door de verhalen en doe je zelf mee in korte workshops. Een unieke beleving, met en zonder kinderen. Zo kun je op een speelse manier duurzame ondernemers in je eigen stad leren kennen. Het wordt een gezellige en leerzame middag en als bezoeker weet je in het vervolg waar in Zwolle je moet zijn voor een verantwoord product of een cadeautje met impact.

Ga op onderzoek uit in de Climate Escaperoom. De deelnemers stappen in de wereld van 2050. De effecten van klimaatverandering bereiken een hoogtepunt. De deelnemers krijgen de opdracht van burgemeester Peter Snijders om naar de ‘Safe-zones’ te ontsnappen. Dat doe je door binnen 20 minuten de puzzels op te lossen in de escaperoom. Of ontdek de groene en sociale bezorgexpert Cycloon en ervaar hoe het is om een fietsbezorger te zijn door een uitdagend parcours te fietsen. Bij Claca Design ontdek je bij circulaire tassenontwerper Claudia wat het proces is van het maken van een circulaire tas en ga je zelf aan de slag om van gebruikt leer een armband te maken.

Impactmakers belevingstour.png

Praktische informatie

De belevingstour vindt plaats in de binnenstad van Zwolle. Op verschillende locaties in het centrum worden activiteiten georganiseerd door lokale impactondernemers. Als bezoeker kun je een belevingsroute langs al deze ondernemers lopen. 

De belevingstour is gratis en voor iedereen toegankelijk. Je kunt hem lopen op 15 oktober tussen 10.00-17.00 uur. Er zijn ook allerlei activiteiten te beleven voor kinderen, het is een uitje voor het hele gezin. 

De tour is perfect voor gezinnen met kinderen die een mooie aftrap van de Herfstvakantie zoeken. Voor kinderen is er bijvoorbeeld een speurtocht door de stad. Zij gaan op zoek naar een duurzame schat. Deze speurtocht kan opgehaald worden bij het het Rodetorenplein en dit boekje is gelijk het toegangsbewijs voor de theatervoorstelling 'Ik mag er helemaal zijn', bij het Molletje. Leuk voor het hele gezin is ook de unieke ontdekkingstocht met Stan de Verhalenman (deelname: 5 euro, kinderen t/m 14 jaar gratis). Met vertellingen, muziek en bijzondere Zwollenaren voert hij bezoekers mee naar de wondere wereld van het impactmaken. Deze tocht is van 13.00 tot 14.30 uur.

Speciale activiteit: de ontdekkingstocht met Stan de Verhalenman!


 

Tip van de dag: Als je toch van plan bent om te komen, wees er dan snel bij. We hebben slechts 100 goodiebags uit te delen....

bottom of page