top of page

Impactlunch

Schuif aan en kom in contact met verschillende soorten mensen uit de samenleving die je normaal wellicht niet zo snel zal ontmoeten. Ook leer je hier duurzame foodondernemers uit Zwolle kennen die (h)eerlijk voedsel produceren en verwerken. Dit smaakt letterlijk naar meer.

Het doel van de Impactlunch is aandacht te vragen voor en in gesprek gaan over inclusie en duurzaamheid bij een brede groep mensen. Daarnaast willen we een podium bieden aan de lokale voedselleveranciers en het belang van lokale en duurzame voeding laten zien. Er is plek voor 200 mensen, kom je ook?

Wethouder Paul Guldemond opent de lunch om 11.30 uur op het Rodetorenplein. De Impactluch is gratis en voor iedereen toegankelijk. Wel vragen we je om van tevoren aan te melden, zodat we bewust kunnen inkopen. Je kunt je aanmelden t/m 15 oktober via de evenementenpagina.

impactlunch.jpg

De gespreksthema's voor de lunch zijn aangeleverd door: Natuur & Milieu Overijssel, Circulaire Economie (Gemeente Zwolle), Stichting Focus, Human Capital Agenda - Groei Vooruit, Tiem, ErvaringRijker, de Mannenschuur, de Buurman, Vredesloop en de Geluksacademie.

De producten worden geleverd door de volgende leveranciers uit de regio:

Kari's Crackers

Biologische crackers met lokale ingrediënten en lokale productie, daar worden ze blij van bij Kari's Crackers. De gezonde crackers worden gemaakt volgens de Noorse traditie van Kari.​ De crackers worden gebakken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kari's neemt niet mensen aan om crackers te bakken, maar bakt crackers om mensen aan te nemen. Bij de sociale onderneming krijgen ze een zinvolle werkplek en de ruimte om hun eigen kwaliteiten te ontwikkelen.

Engel Winkelcafé

Engel Winkelcafé is een gezellig café in de binnenstad van Zwolle waar je terecht kunt voor heerlijk en eerlijk eten, koffie en duurzame producten voor in huis of om weg te geven. Hun unieke producten zijn fairtrade, gerecycled, handgemaakt door bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of ze vertellen een mooi verhaal. Een winkel en café in één... en meer. Engel biedt een plek om even te ontsnappen aan de drukte van iedere dag en tot jezelf te komen.

Saeed Zwolle

Saeed is een ontwikkelingsplek voor nieuwkomers. Met trajecten naar werk, ondernemerschap en werkervaring worden nieuwkomers op weg geholpen naar een zelfstandige plek in de maatschappij waar ze hun talenten kunnen inzetten. In de keuken van Saeed kunnen vrouwen met kinderen, een lastige thuissituatie of gezondheidsproblemen ook meedoen en zich ontwikkelen. Samen maken ze de lekkerste gerechten uit Afrika, Midden-Oosten en West-Azië.

BeFrank Foods

Gezonde, duurzame en vooral lekkere “insect based” voedingsmiddelen. Meelwormen, krekels en sprinkhanen dienen als basisingrediënt voor bijvoorbeeld koekjes, pannenkoekenmix, burgers en saucijzenbroodjes. Insecten zijn wellicht het meest geschikte alternatief om vleesproducten te vervangen. Tijdens de kweek wordt zeer weinig water gebruikt, is de broeikasuitstoot minimaal en is gebruik van antibiotica niet nodig. Door samenwerkingsverbanden aan te gaan met regionale kwekers en verwerkers worden de “food miles” tot een minimum beperkt. De voedingswaarde van insectproducten is enorm. De producten zitten boordevol eiwitten, vitamines en mineralen. Het doel van Be Frank Foods is synergiën creëren in de gehele keten van kweek tot consument. Dit betekent dat de kweker een eerlijke prijs krijgt voor haar product en iedere daaropvolgende schakelnaar rato wordt beloond voor het verzette werk en de geïnvesteerde tijd.

De Huppe

De Huppe bestaat uit een zorgboerderij, kaasboerderij, houtwerkplaats, een pluk- en groentetuin en een Landwinkel waar ambachtelijke streek- en boerderijproducten verkocht worden. Op de boerderij wordt op biologische en ambachtelijke wijze kaas gemaakt. Van koe tot kaas - de hele productie is in handen van De Huppe. Ook vind je er meer eigen producten en andere producten uit de regio. De boerderij is een werk-leerplek waar (jong) volwassenen begeleid worden naar arbeidsintegratie.

De Buurman

Dichtbij het verst, goed voor iedereen! De Buurman staat voor een lokaal en eerlijk voedselsysteem. Met verse producten en duurzame productie willen ze iedereen helpen om gezond te eten.

bottom of page