top of page

Partners

Er zijn veel partijen in Zwolle die zich inzetten voor klimaat, circulariteit en inclusie. In de Week van de Duurzaamheid willen we al deze partijen bij elkaar brengen om samen nóg meer impact te kunnen maken. Deze partners doen al mee. Wil je ook betrokken zijn? Neem contact met ons op.

Sponsoren Impactlunch

Kari's Crackers

Biologische crackers met lokale ingrediënten en lokale productie, daar worden ze blij van bij Kari's Crackers. De gezonde crackers worden gemaakt volgens de Noorse traditie van Kari.​ De crackers worden gebakken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kari's neemt niet mensen aan om crackers te bakken, maar bakt crackers om mensen aan te nemen. Bij de sociale onderneming krijgen ze een zinvolle werkplek en de ruimte om hun eigen kwaliteiten te ontwikkelen.

Engel Winkelcafé

Engel Winkelcafé is een gezellig café in de binnenstad van Zwolle waar je terecht kunt voor heerlijk en eerlijk eten, koffie en duurzame producten voor in huis of om weg te geven. Hun unieke producten zijn fairtrade, gerecycled, handgemaakt door bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of ze vertellen een mooi verhaal. Een winkel en café in één... en meer. Engel biedt een plek om even te ontsnappen aan de drukte van iedere dag en tot jezelf te komen.

Saeed Zwolle

Saeed is een ontwikkelingsplek voor nieuwkomers. Met trajecten naar werk, ondernemerschap en werkervaring worden nieuwkomers op weg geholpen naar een zelfstandige plek in de maatschappij waar ze hun talenten kunnen inzetten. In de keuken van Saeed kunnen vrouwen met kinderen, een lastige thuissituatie of gezondheidsproblemen ook meedoen en zich ontwikkelen. Samen maken ze de lekkerste gerechten uit Afrika, Midden-Oosten en West-Azië.

BeFrank Foods

Gezonde, duurzame en vooral lekkere “insect based” voedingsmiddelen. Meelwormen, krekels en sprinkhanen dienen als basisingrediënt voor bijvoorbeeld koekjes, pannenkoekenmix, burgers en saucijzenbroodjes. Insecten zijn wellicht het meest geschikte alternatief om vleesproducten te vervangen. Tijdens de kweek wordt zeer weinig water gebruikt, is de broeikasuitstoot minimaal en is gebruik van antibiotica niet nodig. Door samenwerkingsverbanden aan te gaan met regionale kwekers en verwerkers worden de “food miles” tot een minimum beperkt. De voedingswaarde van insectproducten is enorm. De producten zitten boordevol eiwitten, vitamines en mineralen. Het doel van Be Frank Foods is synergiën creëren in de gehele keten van kweek tot consument. Dit betekent dat de kweker een eerlijke prijs krijgt voor haar product en iedere daaropvolgende schakelnaar rato wordt beloond voor het verzette werk en de geïnvesteerde tijd.

De Huppe

De Huppe bestaat uit een zorgboerderij, kaasboerderij, houtwerkplaats, een pluk- en groentetuin en een Landwinkel waar ambachtelijke streek- en boerderijproducten verkocht worden. Op de boerderij wordt op biologische en ambachtelijke wijze kaas gemaakt. Van koe tot kaas - de hele productie is in handen van De Huppe. Ook vind je er meer eigen producten en andere producten uit de regio. De boerderij is een werk-leerplek waar (jong) volwassenen begeleid worden naar arbeidsintegratie.

De Buurman

Dichtbij het verst, goed voor iedereen! De Buurman staat voor een lokaal en eerlijk voedselsysteem. Met verse producten en duurzame productie willen ze iedereen helpen om gezond te eten.

bottom of page