top of page

za 12 feb

|

Zwolle

Inspiratieroute | Circulair in Zwolle

Een interactieve wandeling door Zwolle waarbij je langs inspirerende objecten loopt en het lokale verhaal van circulariteit ontdekt en beleeft. Voor jong en oud!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Inspiratieroute | Circulair in Zwolle
Inspiratieroute | Circulair in Zwolle

Tijd en locatie

12 feb 2022, 10:00 – 13 feb 2022, 17:00

Zwolle, Stationsplein, 8011 CW Zwolle, Netherlands

Over het evenement

De wereld verandert. Hoe bewegen wij mee? Hoe beweeg jíj mee?

De samenleving van de toekomst is een circulaire economie. Maar wat houdt dat eigenlijk in?

Wandel de Inspiratie-audioroute langs 'best practices' in de stad Zwolle en ontdek hoe lokale bedrijven hun krachten bundelen met kunstenaars en scholen om tot vernieuwende, afval-arme producten en diensten te komen. Laat je meenemen in het lokale verhaal van de circulaire economie. Wat gebeurt er eigenlijk al in jouw stad op het gebied van circulaire economie? Wij willen jou 'aan zetten' en op ideeën brengen.

De Inspiratieroute is gratis te lopen op 12 en 13 februari. De Inspiratieroute leid je langs duurzame circulaire projecten in de stad Zwolle, om jou te inspireren en te motiveren en zelf meer circulair te gaan leven en werken. Want de toekomstbestendige economie is een economie van gesloten kringlopen waarin grondstoffen, onderdelen en producten hun waarde zo min mogelijk verliezen, hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt en systeemdenken centraal  staat.

Combinatie van live en audio

De Inspiratieroute is een combinatie van live en digitaal; met je oortjes in wandel je op 12 of 13 februari tussen 10.00 en 17.00 uur op je eigen tijd langs circulaire projecten in de stad. De audioroute is één dag van tevoren te downloaden via de app Voicemap. Op de route zie je initiatiefnemers met hun circulaire projecten en circulaire kunst. Denk aan marmerlook-platen van gerycled kunststof, designproducten van ons plasticafval, houten meubelen waarbij zelfs het

laatste korreltje zaagsel nog is gebruikt, verpakkingsmateriaal dat al is voorbereid voor een tweede leven en daardoor niet weggegooid hoeft te worden. Ook de studenten van diverse opleidingen in de regio Zwolle showen je hun circulaire projecten. Je ontdekt gaandeweg hoeveel er eigenlijk al wordt ondernomen in jouw stad op het gebied van de circulaire economie, en je ervaart dat je zelf het verschil kunt gaan maken door circulair te gaan denken, leven en werken.

Meedoen

De Inspiratieroute is gratis te downloaden vanaf een dag voor de start van de routes. Aanmelden

vooraf is niet nodig. Het startpunt is het Stationsplein. De eerste 200 deelnemers op beide dagen

ontvangen een goodybag van Food Vakopleiding SVO.

Info en tickets via ZwolleUnlimited. De tour is te downloaden vanaf 11 februari.

Startpunt: Stationsplein Zwolle

Data: 12 en 13 februari

Tijden: 10.00-17.00 uur

De makers

De Inspiratietour maakt deel uit van de week van de circulaire economie, een initiatief van Gemeente Zwolle, Regio Zwolle en Kennispoort Regio Zwolle. De Inspiratieroute is een samenwerkingsproject van Impactmaker Eline Stolk, Platform Zwolle Unlimited en van Ellen Bosman, founder van EllenAntonia . Zij willen met deze tour zoveel mogelijk mensen inspireren om mee te gaan in de verandering naar een circulaire economie.

Foto: Kraanbolwerk, een project van VanWonen Vastgoedontwikkeling en een voorbeeld van circulariteit in de binnenstad

Deel dit evenement

bottom of page