top of page

do 10 feb

|

Zwolle

Impactdiner | circular textiles

Een inspirerende lunch om van elkaar te leren, een actieplan op te stellen en samen te werken aan een circulaire kleding- en textielindustrie.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Impactdiner | circular textiles
Impactdiner | circular textiles

Tijd en locatie

10 feb 2022, 12:00 – 14:00

Zwolle, Simon van Slingelandtplein 27, 8022 BJ Zwolle, Netherlands

Over het evenement

Circular textiles: hoe kunnen we de kringloop van onze kleding- en textielindustrie sluiten?

Dat is het thema van het Impactdiner in de Week van de Circulaire Economie. Met ondernemers, bestuurders, burgers en onderwijsmensen proberen we de regionale issues boven tafel te krijgen en werken we aan een actieplan voor een meer circulaire textielkringloop. 

Programma

Tijdens de inloop kom je op een leuke manier in contact met andere aanwezigen en start je direct met het bouwen van je netwerk. Vervolgens gaan we aan tafel en bespreken we in een World Cafe setting welke problemen en belemmeringen we zien in de regio, hoe we hier zelf aan bij kunnen dragen en wat er verder nodig is. Aan het eind van de lunch* ligt er een gezamenlijk actieplan en neemt iedereen een persoonlijke actie mee naar huis. Samen gaan we aan de slag met een oplossing en werken we aan een circulaire textielkringloop.

Spreker: Roosmarie Ruigrok

Wie in Nederland serieus circulaire mode wil gaan maken, komt bij Roosmarie Ruigrok terecht. Roosmarie is oprichter van Clean & Unique en projectleider van het REFLOW project. Vanuit haar jarenlange ervaring in de (circulaire) mode- en textielindustrie biedt zij de nodige inspiratie en praktische handvatten.

Voor wie

Het Impactdiner is in eerste instantie bedoeld voor regionale ondernemers en leiders van organisaties die te maken hebben met de kleding- en/of textielindustrie of kunnen bijdragen aan een circulaire oplossing. Ook andere initiatiefnemers en geïnteresseerden die hieraan kunnen bijdragen, zijn van harte welkom.

Wat levert het op?

Je kunt aan deze eerste editie deelnemen voor een Early Adopter Tarief: 35 euro.

En daar krijg je het volgende voor:

  • inspiratie van sprekers en tafelgenoten
  • effectieve gesprekken in een ontspannen setting
  • connecties die jou verder kunnen helpen
  • serieuze acties en gezamenlijke oplossingen
  • een geheel verzorgde lunch

Locatie

Elk Impactdiner vindt plaats op een unieke locatie die te maken heeft met het thema van het Impactdiner. Voor dit thema gaan we op bezoek bij het atelier van Oost&. Oprichter Karin van Oosten maakt al haar producties met oog voor duurzaamheid, hergebruik van kleding en materialen, kwaliteit en mensen.

Aanmelden

Wil jij bijdragen aan een circulaire kleding- en textielindustrie in regio Zwolle? Meld je dan via onderstaand formulier aan om mee te denken en andere bijdragers te ontmoeten. Wanneer er meer aanmeldingen dan beschikbare plekken zijn, zullen we een selectie op basis van motivatie maken.

*In verband met de huidige COVID-maatregelen zal het Impactdiner deze keer een lunch zijn om er zeker van te zijn dat het door kan gaan. De inloop is om 11.45 uur en de start om 12.00 uur.

Deel dit evenement

bottom of page